Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z soczewicą jest prosta, szybka, pyszna, aromatyczna, sycąca, rozgrzewająca, wegańska, niskokaloryczna, lekka, warzywna, z dużą ilością błonnika… Zalet mogłabym wymieniać jeszcze z tysiąc, ale nie możecie mi wierzyć na słowo, musicie sami ją ugotować, żeby się przekonać o jej wszystkich właściwościach. Więcej informacji na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-i-rozgrzewajaca-zupa-z-soczewica/
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 357
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 417
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 737
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 357
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 417
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 737
Składniki
Soczewicę przepłukujemy wodą, gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Warzywa myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy chwilę. Zawartość patelni dodajemy do gotującej się soczewicy. Gotujemy razem do miękkości soczewicy. Dodajemy pomidory, chwilę jeszcze gotujemy. Na końcu dodajemy przyprawy: curry, paprykę słodką i chili, sól himalajską. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, kaszą, makaronem lub chlebem (polecam grzanki z pesto). Smacznego