Arbuzowy chłodnik

Arbuzowy chłodnik
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Coś dobrego na upalne dni.

Składniki

  • Arbuz ½ kg
  • Pomidor mięsisty 2 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Cytryna 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Świeża mięta

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Arbuza obrać, oczyścić z nasion i część zostawić do dekoracji. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, ogórka obrać a paprykę umyć i również oczyścić z nasion. Wszystkie warzywa zmiksować z arbuzem, zakwasić sokiem z cytryny i skropić oliwą. Doprawić według uznania, schłodzić w lodówce i podawać z kawałkami arbuza lub świeżą miętą.

Składniki
  • Arbuz ½ kg
  • Pomidor mięsisty 2 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Cytryna 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Świeża mięta
Składniki