Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitna zupa brokułowa"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Cebulę opiecz. Por, marchewki, pietruszki i seler obierz, pokrój na kawałki, smaż na maśle, aż warzywa delikatnie się zrumienią. Zdejmij z patelni i włóż do garnka z zimną wodą (ok. 1 l). Dorzuć listki laurowe, ziele, szczyptę soli oraz cebulę. Wszystko gotuj 20 minut.
Brokuły przelej wrzątkiem. Wywar przecedź, wrzuć do niego brokuły, szpinak, rukolę i zioła. Gotuj 10 minut, aż brokuły zaczną się rozpadać. Zdejmij z gazu, zmiksuj na krem. Do kubka ze śmietaną wlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj i dolej do garnka.
Pod sam koniec dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w kokilkach przelanych wrzątkiem. Ozdób kilkoma listkami rukoli. Zupę możesz posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku, aby ser smakowicie się rozpuścił.Źródło: Naj