Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna zupka krem z marchewki z dodatkiem warzywek i serka mascarpone
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki z wyjątkiem pora. Zalewamy wodą tak aby wszystkie były zakryte. Gotujemy na małym ogniu aż wszystkie będą miękkie. W międzyczasie dodajemy ziele, liść laurowy, sól (można użyć kostki rosołowej).
Pora kroimy w krążki i podsmażamy. Dodajemy wraz z pomidorami do ugotowanych warzyw i całość miksujemy blenderem na gładką masę. Pod koniec blendowania dodajemy serek mascarpone, śmietankę, natkę pietruszki oraz pieprz i imbir. Całość miksujemy jeszcze przez chwilę aż wszystkie składniki się połączą.
Podajemy z kleksem gęstej, kwaśnej śmietany i listkiem natki pietruszki. Można również posypać grzankami. Smacznego.