Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowe kotlety schabowe"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 185
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na plastry. Lekko rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem.
Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj bułkę tartą i zioła prowansalskie, wymieszaj. Jajka lekko roztrzep. Kotlety namocz w śmietanie, panieruj w mące, jajku i serowej mieszance (panierka powinna być dość gruba).
Dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni, smaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj z sałatką makaronową.Źródło: Chwila dla Ciebie