Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany schab z pieczarkami i serem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Z masła, mąki oraz mleka przygotuj sos beszamelowy. Wsyp 10 dag startego sera, zioła, pieczarki i przypraw. Sosem polej schab. Wierzch posyp resztą sera. Zapiekaj 10 min w temp. 170°C.
Porcje 6 50 min Cena 2,90 zł Kalorie 245 kcal
Przepis Anity Długołęckiej z Karniewa</strong>Źródło: Takie jest życie