Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ze schabu z kaszą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Schab pokrój w drobną kostkę, posyp przyprawami i zalej mlekiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a następnie usmaż na oleju.
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (uważaj, by nie rozgotować).
W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułóż: kaszę, połowę sosu pieczarkowego, schab, połowę startego sera i natki. W ten sposób przygotuj dwie warstwy.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Udekoruj natką.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV