Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jest taka zapiekana wątróbka ze schabem. Łatwo przygotować i już jest coś na chleb. Najczęściej takiej mieszanki używam do faszerowania kurczaka. Zamiast schabu można użyć innego mięsa np. łopatki.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 241
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 241
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1687
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Składniki
Oczyszczoną, umytą i osuszoną wątróbkę oraz czysty, osuszony schab przepuścić przez maszynkę do mięsa. Natkę pietruszki również przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka, bułkę tartą, cukier, masło, pieprz czarny świeżo mielony, sól i dokładnie wyrobić. Farsz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 40 min. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego.