Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety w tym tygodniu za dużo czasu na gotowanie nie pozostaje, ale staramy się. Tym razem bardzo szybka propozycja na sycące danie, przy minimum "ruchów" w kuchni.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 286
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 362
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 751
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 286
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 362
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 751
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki (5 mm), układamy na spodzie naczynia żaroodpornego, oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z mlekiem i chrzanem, zalewamy ziemniaki. Kiełbasę nacinamy tylko z jednej strony, układamy na zalanych sosem ziemniakach, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 60 min w temperaturze 200°C,. Po tym czasie ściągamy folię, pieczemy 15 min w trybie termoobiegu. Podajemy ciepłe z ulubioną surówką.