Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14335
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14335
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 45
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 141
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 205
Składniki
Komosę ryżową opłucz i gotuj w 300 ml osolonej wody przez 10 minut. Zdejmij z gazu i zostaw pod przykryciem na kolejne 10 minut. Posiekaj boćwinę (oddzielnie łodygi i liście). Brokuły podziel na różyczki i ugotuj al dente.
Cebulę, czosnek i natkę posiekaj. Podsmaż cebulę z czosnkiem na oliwie na złoty kolor. Dodaj łodygi boćwiny i smaż, mieszając. Wlej wino, 3-4 łyżki wody, dopraw solą, pieprzem, bulionem i gotuj 8 minut. Następnie dodaj liście boćwiny, wymieszaj i zostaw pod przykryciem.
Dodaj gałkę muszkatołową i 2 łyżki soku z cytryny. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywno. Wymieszaj twaróg z żółtkami, serem tartym, komosą, brokułami, boćwiną i natką. Dopraw papryką i resztą soku z cytryny. Wmieszaj pianę z białek.
Piecz godzinę w 180°C. Pasztet wyjmij i pozostaw 10 minut w formie. Podawaj.Źródło: TV14