Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w urozmaicony sposób stanowi ciekawe danie obiadowe.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Plastry schabu umyć, lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Włożyć przygotowane plastry schabu, marynować 3- 4 godziny a najlepiej na noc. Cukinię pokroić w słupki. Zamarynowany plaster schabu rozciąć na 3 części . Na środkową ułożyć cukinię, na boczne papryki. Pieczarki obrać , pokroić.
Zapleść warkocz. Z jednej strony wsunąć suszony pomidor, kilka pieczarek oraz żurawinę.
W ten sam sposób przygotować pozostałe warkoczyki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić przygotowane warkoczyki, piec 35 minut, wyjąć na każdym ułożyć plasterek masła i posypać utartym żółtym serem.. Wstawić i piec do zrumienienia sera około 10 minut.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.