Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "W sakiewkach z kotletami schabowymi"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Płaty ciasta francuskiego rozwiń i pozostaw w pokojowej temperaturze na około 20 minut, aby rozmarzły. W tym czasie kurki oczyść, większe sztuki przetnij na pół. Natkę opłucz, posiekaj. Cebule obierz, pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule. Dołóż grzyby, zmniejsz płomień, duś ok. 5 minut. Schab opłucz, osusz. Zrumień z obu stron na rozgrzanym oleju. Pod koniec oprósz solą i pieprzem.
Kurki wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Płaty ciasta potnij na 4 kawałki. Na środku każdego połóż kotlet schabowy i porcję duszonych kurek. Brzegi ciasta unieś do góry i mocno zlep nad farszem. Sakiewki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200oC. Podawaj np. z zielonym groszkiem.Źródło: Naj