Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka z rozmarynem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Wszystkie przyprawy bardzo dokładnie rozdrobnij w moździerzu lub w blenderze. Wymieszaj je starannie z oliwą na pastę, odstaw na 15 minut.
Mięso umyj, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Natrzyj je ze wszystkich stron pastą z przypraw i oliwy. Włóż do szczelnie zamykanego naczynia i chłodź w lodówce przynajmniej przez 12 godzin.
Przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 60 minut w temperaturze 180°C, polewając wytapiającym się sosem. Jeszcze gorącą szynkę posyp ostrą papryką w płatkach lub pieprzem młotkowanym.Źródło: Chwila dla Ciebie