Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z nutą czosnkowo-imbirową"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Czas przygotowania: 95 minut (bez czasu marynowania). 1 porcja: 380 kcal. Cena porcji: 3,25 zł
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha, rozetnij na duży płat. Lekko rozbij go. Natrzyj sokiem z cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem. Włóż na 2–3 godziny do lodówki.
Ząbki czosnku oraz imbir obierz, drobniutko posiekaj. Zioła dobrze opłucz, oderwij listki natki (lub kolendry) od gałązek.
Szynkę wyjmij z lodówki. Na płacie rozłóż listki natki. Posyp posiekanym czosnkiem i imbirem. Zwiń.Na roladzie połóż gałązki rozmarynu. Całość obwiąż mocną bawełnianą nitką. Mięso posmaruj oliwą, przełóż do brytfanki. Podlej bulionem.
Piecz ok. 90 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina