Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z marchewką"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 652
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 652
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Dopraw dobrze solą i pieprzem. Włóż do brytfanki, polej 2 łyżkami stopionego masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Po 40 minutach pieczenia do brytfanki wrzuć pokrojoną w dużą kostkę włoszczyznę. Miód wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Posmaruj pieczeń, piecz 20 minut i ponownie posmaruj mięso. Piecz 30 minut.
Obierz szalotki. Razem z marchewką pokrojoną w grube skośne plastry włóż do garnka, zalej posolonym wrzątkiem i duś 10 minut. Na patelnię włóż 2 łyżki masła i cukier, podgrzewaj, mieszając, aż powstanie karmel. Wymieszaj z warzywami.
Pieczeń ułóż na półmisku, obłóż karmelizowanymi warzywami, posyp natką.
RADA: Mięso możesz polać gotowym sosem do pieczeni.Źródło: Olivia