Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, chudziutka szyneczka :) wyśmienita do kanapek jak i na ciepło :)
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Mięso umyć. W wodzie zagotować wszystkie przyprawy, gotować ok 20 minut, wystudzić. Do wystudzonej zalewy włożyć mięso i odstawić na 3-4 dni w chłodne miejsce. Mięso przełożyć do szynkowara, zamknąć, szynkowar umieścić w garnku na dnie ze ściereczką, do garnka nalać wodę po rant szynkowara. Gotować w 80 stopniach przez 1,5 godziny. Smacznego Ilość soli dobrze jest regulować wg własnego smaku.