Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka z fetą i szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, rozciąć na duży płat, delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawami.
Cebulę obrać z łupin, umyć, drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wetrzeć w mięso, odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Szpinak rozmrozić, wymieszać z fetą pokrojoną w drobną kostkę, rozłożyć na schłodzonym, przyprawionym mięsie. Zwinąć jak roladę, mocno związać sznurkiem, obsypać mąką, podsmażyć na maśle ze wszystkich stron.
Podsmażoną roladę przełożyć do brytfanny, podlać wodą, dorzucić pokrojone pomidory, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 50 minut. Po tym czasie roladę wyjąć z brytfanny, naturalnie wytworzony sos przelać przez sitko, doprawić, zagęścić mąką, włożyć roladę z powrotem do pieca na ok. 15 minut.
ok. 180 minut.Źródło: Twoje Imperium