Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszną szynkę.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Cebulę pokroić w ćwiartki. Marchewki na kawałki. Mięso umieścić w garnku, zalać wodą, tak aby mięso było przykryte.
Dodać marchewki cebule, pieprz, sól i listek laurowy.gotować 2 godz. i 15 minut. Szynkę wyjąc ułożyć na blasze piekarnika, odstawić na 15 minut.
Podlać nieco wodą. Na glazurę zmieszać miód sos sojowy i musztardę. Szynkę posmarować połową glazury.
Piec w 175 st. Przez 30 minut. W połowie pieczenia polać resztą glazury.