Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w ziołowej zalewie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24316
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 462
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 142
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24316
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 462
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 142
Składniki
Dwa litry wody zagotuj. Wsyp sól peklową, rozpuść, ostudź. Dodaj cztery posiekane ząbki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu, wymieszaj.
Wierzch szynki natnij nożem w kratkę, włóż do zalewy. Odstaw na 2 dni w zimne miejsce.
Szynkę osusz, natrzyj przyprawami i posiekanym czosnkiem. Włóż do rękawa do pieczenia, wlej 1/3 szklanki wody. Piecz 80 min w 180°C. Pod koniec pieczenia rękaw rozetnij.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z KatowicŹródło: Chwila dla Ciebie