Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w słodkiej marynacie"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 102
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 102
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Umyj i osusz mięso. Tłuszcz na wierzchu ponacinaj tak, aby powstały romby. (Nie nacinaj mięsa!). We wszystkie czworokąty powtykaj goździki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso owiń folią aluminiową i włóż do formy. Piecz 70 minut.
Wymieszaj syrop klonowy, cukier, miód i musztardę (cukier musi się dokładnie rozpuścić). Wyjmij szynkę z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika do 200 st. C.
Odwiń mięso z folii. Pokryj wierzch glazurą. Piecz jeszcze ok. 20 minut (od czasu do czasu smaruj glazurą), aż będzie miękkie, złociste i błyszczące.Źródło: Olivia