Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w rumianej skorupce"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Włoszczyznę oczyść, warzywa pokrój na kawałki. Włóż do garnka. Dodaj listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu.
Zalej 2 litrami zimnej wody. Wodę posól do smaku. Zagotuj. Szynkę dokładnie umyj, włóż do wrzącej wody z warzywami. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 90 minut.
Wyjmij, odłóż do wystudzenia. 2Masło utrzyj z musztardą oraz jajkiem. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj na jednolitą masę.
Przypraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Szynkę posmaruj przygotowaną masą.
Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 °C. Piecz około 30 minut. Podawaj np. z jarzynką.
godz. i 30 min; Porcja: 505 kcal; Cena porcji: ok. 5 zł;Źródło: Naj