Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w papilotach"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą. Osusz i pokrój w poprzek włókien na 4 plastry. Zbij je tłuczkiem zwilżonym wodą. Uformuj owalne kotlety. Ząbki czosnku przekrój na pół, natrzyj mięso. Skrop je sokiem z cytryny i sosem, posyp pieprzem. Odstaw na 30 min.
Papryki umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Posiekaj koperek i dymkę. Imbir zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć paprykę i imbir, smaż 1-2 minuty, posól, domieszaj zieleninę oraz sezam.
Mięso podsmaż. Ułóż na lekko natłuszczonym pergaminie, posyp jarzynką, zwiń i piecz ok. 10 minut.Źródło: Naj