Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka w miodzie z pomidorami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, utrzyj ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj miód, musztardę, majeranek i 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów, dokładnie utrzyj. Marynatą natrzyj szynkę, owiń folią, wstaw na kilka godzin do lodówki.
Szynkę wyjmij z folii, wierzch natnij wzdłuż w kilku miejscach na głębokość ok. półtora cm. W nacięcia powkładaj suszone pomidory. Mięso włóż do rękawa do pieczenia. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 80-90 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 105 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,20 zł.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie