Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka w marynacie gotowana"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 19
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 527
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 19
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 527
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Do miseczki wsyp przyprawy, wlej łyżkę oleju. Wymieszaj, aby powstała gładka pasta. Mięso umyj, osusz, natrzyj pastą i odstaw na 2 godziny do lodówki (jeszcze lepiej na całą noc).
Do garnka wlej trochę oleju, włóż mięso i obsmaż. Podlej szklanką gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu ok. godziny.
Podaj na gorąco z ziemniakami, ryżem, makaronem oraz dowolną surówką. Doskonała jest także na zimno, do pieczywa.
<strong>Przepis nadesłała: Joanna Sadłowska</strong>Źródło: Kurier TV