Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka pod sezamem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza .
Surową szynkę umyj, osusz, rozkrój na jak największy kawałek (ew. wytnij kieszeń). Z każdej strony natrzyj przyprawą uniwersalną. Ser żółty pokrój na plasterki. Ułóż na mięsie razem ze szparagami. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami.
Gotowe mięso włóż do torebki do pieczenia, posyp gorczycą, lubczykiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem i sezamem, zamknij torebkę. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200°C piekarnika. Piecz około 90 minut.
<strong>Czas przygotowania 105 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie