Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka po farmersku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Składniki
Szynkę umyć, oczyścić z błon i nadmiaru tłuszczu, pokroić w sporą kostkę. Obsypać mąką, szybko obsmażyć w rondlu na silnie rozgrzanym oleju. Mięso wyjąć, na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w krążki cebulę. Dodać roztarty czosnek, podsmażyć.
Wlać do rondla szklankę wrzątku (może być też bulion albo wytrawne wino, jeśli potrawy nie będą jeść dzieci), zagotować. Mieszać drewnianą łyżką, zbierając dokładnie z dna rondla przypalone kawałeczki mięsa i cebuli. Starać się rozpuścić je w płynie.
Mięso włożyć do rondla, nakryć, dusić. Po kwadransie dodać krążki marchwi i pasternaka. Po 10 minutach dodać plastry bakłażana i cukinii, plasterki selera, grubo poszatkowaną kapustę, ćwiartki pomidora. Dusić jeszcze 30 minut, doprawić, posypać natką.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium