Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w marynacie z majonezem
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
Do miski wsypać sól, pieprz, paprykę słodką, majeranek, tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać 3 łyżki majonezu i całość wymieszać. Szynkę natrzeć dokładnie w marynacie. Przyłożyć do rękawa do pieczenia, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zamknąć szczelnie rękaw i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Po tym czasie zrobić 2-3 dziurki w rękawie do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy 60 minut na każdy kilogram szynki. U mnie szynka pieczona 1,5 godziny. Ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw oby szynka się zarumieniła. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!