Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i pyszna przekąska,którą często przygotowuje na domowe spotkania i imprezy :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1506
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 862
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1506
Składniki
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju lub na połowie masła. Białą część pora myjemy i kroimy w paski. Dodajemy do pieczarek i razem podsmażamy i mieszamy. Przekładamy do miski i czekamy chwilę aby przestygło. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.Jajka dodajemy do ostudzonych pieczarek i pora i mieszamy.Następnie dodajemy do miski majonez i przyprawy do smaku sól i pieprz i wszystko mieszamy jeszcze raz.
Farsz nakładamy na szynkę konserwową i zawijamy w rurki, układamy na półmisku lub dużym talerzu. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku. wsypujemy żelatynę. Stygnącą żelatynę zalewamy roladki. Dekorujemy pietruszką i wstawiamy do lodówki by stężało. Smacznego :)