Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka miodowo-musztardowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10536
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10536
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Składniki
Z miodu, musztard dijon i sarepskiej, sosu Worcester oraz tymianku i rozmarynu przygotuj marynatę. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, posyp pieprzem. Dokładnie posmaruj marynatą i pozostaw w lodówce na noc, a najlepiej na 24 godziny.
Piecz w 190° C przez 40-45 minut, aż będzie pięknie zarumieniona. Podlej 1/2 szklanki wody, przykryj pokrywką i piecz w tej samej temperaturze jeszcze przez około 50 minut. Szynka przygotowana w ten sposób ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu.Źródło: Dobry Tydzień