Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z roladek schabowych"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1016
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11815
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1016
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11815
Składniki
Schab umyj, osusz i rozbij, uważając, aby nie przerwać mięsa. Przygotuj farsz szpinakowy: szpinak wrzuć na patelnię i podsmaż. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podsmaż ze szpinakiem. Wrzuć posiekany czosnek, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Suszone pomidory drobno posiekaj i wymieszaj z serem feta. Na jednym płacie schabu rozprowadź farsz szpinakowy, a na drugim farsz z suszonych pomidorów. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Dopraw solą i pieprzem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200° C przez 45 minut. Roladki pokrój w centymetrowe plastry. Ponadziewaj je naprzemiennie na metalowe szpadki i grilluj. Szaszłyki podawaj z grillowanymi warzywami.Źródło: Na żywo