Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo smaczna świąteczna pieczeń z mięsa mielonego drobiowo - wieprzowego, idealna na ciepło lub zimno jako wędlina na kanapki.
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż razem około minuty.Kajzerkę namaczamy w mleku.
Do miski wkładamy mięso mielone, podsmażoną cebulę z czosnkiem, odciśniętą kajzerkę, jajka oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Keksówki dowolnej wielkości posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Gdyby masa mięsna była rzadka to dosyp łyżkę bułki tartej.
Masę mięsną przełóż do keksówki dociśnij i wyrównaj powierzchnię. Posyp bułką tartą.
Pieczeń pieczemy około godziny w temperaturze 180 st.