Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Surowa polska wędzona kiełbasa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso przepuszczam przez maszynkę, dodaję drobno posiekany czosnek, oprószam solą peklową, kuchenną oraz przyprawami. Wstawiam mięso na 2 godz. do lodówki.
Nadziewam mięsem przygotowane jelita (kupuję je w masarni). Oddzielam kiełbasy, skręcając jelita, a na końcu pęt nawijam je na wykałaczkę. Podsuszam kiełbasę w wędzarni na małym ogniu i wędzę ok. 2 godz.Źródło: Kobieta i życie