Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do obiadu na specjalne przyjęcie.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14858
Polecam.
Odsłon: 435
Szybka i smaczna
Odsłon: 14858
Polecam.
Odsłon: 435
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, następnie osuszyć i natrzeć olejem wymieszanym z przyprawami, po czym odłożyć w chłodne miejsce na parę godzin. Przygotować ostry, długi nóż którym zrobić nacięcie w środku mięsa i faszerować na przemian owocami. Gotowe mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem i piec w temperaturze 200 stopni około godziny, polewać w międzyczasie sosem. Po godzinie pieczenia odkryć naczynie i dopiec do zrumienienia mięsa, następnie kroić dosyć grube plastry.