Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zimny sos o słodko-pikantnym smaku, przyrządzany z galaretki z czerwonej porzeczki roztartej z musztardą, czerwonym winem, szalotkami, przyprawiony imbirem, sokiem z cytryny i skórką z pomarańczy (lub sokiem pomarańczowym). Sos podaje się do drobiu, dziczyzny i pasztetów. Bardzo polecam, zwłaszcza do pasztetu, o którym pisałam ostatnio.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 83
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 65
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 66
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 83
Składniki
Galaretkę porzeczkową utrzeć z musztardą, doprawić szczyptą imbiru, soli i cukru. Dodać wino oraz sok wyciśnięty z pomarańczy i otartą skórkę. Można dodać również posiekaną drobno szalotkę, ale nie jest to konieczne – zależy, jaki smak chcemy uzyskać.
Przelać sos do sosjerki i ozdobić wiórkami startej skórki pomarańczowej. Podawać do zimnych mięs, zwłaszcza dziczyzny albo do pasztetów.