Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysta szynka w boczku"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1659
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1659
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
marynaty dokładnie mieszam w misce (można je zmiksować w blenderze). Wkładam do niej szynkę i obtaczam ją w marynacie z każdej strony. Zostawiam na noc pod przykryciem w lodówce lub chłodnym miejscu.
Następnego dnia kroję boczek w cienkie plastry i obkładam nim mięso (szczelnie). Do rękawa do pieczenia wkładam pokrojoną w piórka cebulę, obrany czosnek, liście laurowe i obłożoną boczkiem szynkę.
Końce rękawa związuję, wkładam wraz z mięsem do naczynia żaroodpornego i piekę godz. w temp. 180°C. Mięso studzę w rękawie.
75 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12-14 porcjeŹródło: Kobieta i życie