Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Selerowy pasztet z pieczarkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 33
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 822
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 33
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 822
Składniki
Seler i marchewkę ugotuj w osolonej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny. Ostudź. Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny.
Cebulę i czosnek posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podduś pieczarki, cebulę i czosnek. Ostudź.
Warzywa i pieczarki zmiel. Ser pokrój w małą kostkę, natkę posiekaj, dodaj do masy. Wbij żółtka, wsyp 4 łyżki bułki tartej.
Przypraw do smaku, wyrób.
Białka ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z masą. Napełnij dwie formy keksowe, posmaruj olejem, posyp bułką tartą.
Piecz 60 min w 190°C.
Czas przygotowania: 100 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie