Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 158
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 158
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Składniki
1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Układamy w naczyniu
5. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
6. Po ugotowaniu układamy na kotletach
7. Polewamy sosem.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
9. Posypujemy warzywa.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Kotlety gotowe. 12. Smacznego.