Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, lekko rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso i odłóż je na bok. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę i grzyby, smaż razem 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, wymieszaj z kaszą gryczaną. Farsz przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz tymiankiem. Na kotletach rozłóż nadzienie z kaszy oraz pieczarek. Brzegi zawiń do środka, tak by zachodziły na siebie.
Pakowańce obwiąż mocną bawełnianą nitką albo sznureczkiem. Zrumień na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 35 minut w temp. 190°C. Podawaj plackami z ziemniaków i cukinii oraz ciemnym sosem pieczeniowym.Źródło: Naj