Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe w puszystym cieście"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
30 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 5 porcji
Schab myję, kroję w plastry i rozbijam tłuczkiem na cienkie kotlety. Posypuję solą i pieprzem.
Do mleka wsypuję mąkę, wbijam jajko, dodaję proszek do pieczenia, szczyptę soli, przyprawę do kurczaka i czosnek. Miksuję, aż powstanie gładkie ciasto.
Zanurzam w nim kotlety i smażę na rozgrzanym oleju na rumiano.Źródło: Kobieta i życie