Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe w dużo bardziej chrupiącej panierce niż ta tradycyjna.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i tłuczemy na kotlety.
Na głębokim talerzu mieszamy przyprawy ze sporą ilością oliwy i moczymy mięso. Przez chwilę pozwalamy ściekać nadmiarowi oliwy i obtaczamy w bułce tartej.
Tak przygotowane kotlety smażymy przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem.