Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
schab pokroić w centymetrowe plastry
ostrym nożem zrobić w plastrach mięsa kieszonki
ze sliwek wyjąć pestki,pokroic w paski,posypac je solą (nie za duzo),pieprzem,majerankiem i odrobiną cukru
w schabowe kieszonki wkładać pokrojone i przyprawione sliwki (tyle ile wejdzie),spiąć wykałaczką
mięso otoczyc w mące i usmażyc na rumiano,usmażone przelozyc do rondla i dusic
w trakcie duszenia włozyc reszte śliwek i dusic do miekkości mięsa
w casie duszenia sliwki rozgotują się ,tworząc gęsty ,aromatyczny sos
do sosu mozna dodac troszke cukru,ponieważ sos jest lekko kwasny,można tez sos zaprawic smietaną ale to juz kwestia smaku
Dobrze smakuja z surówka z porów