Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu zamarynowane w soczystej marynacie, opanierowane i podane w postaci przepysznych kotletów.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 231
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 231
Składniki
Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.
Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.