Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab ze śliwkami"
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 153
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Cebule obrać, drobno posiekać, udusić na maśle. Kotlety schabowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić. Posolić, popieprzyć, obsmażyć z obu stron na smalcu. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, podlać bulionem i białym winem. Dusić, aż mięso będzie miękkie.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować, pokroić drobno. Wrzucić na tłuszcz spod mięsa, dusić pod przykryciem, mieszając. Przetrzeć, lekko osolić. Mięso podawać, polane sosem z duszenia i śliwkami. Udekorować natką.
ok. 70 minut.
Do śliwek można dolać trochę śliwowicy, o ile potrawy nie będą jeść dzieci. Wtedy do mięsa nie dodawać wina, a sam bulion.Źródło: Twoje Imperium