Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dobrze znany ale rzadko się go przygotowuje niestety...
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1026
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1196
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12225
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1026
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1196
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12225
Składniki
Zawsze kiedy zaczynam przygotowanie schabu ze śliwką zostawiam sobie to na wieczór żeby popołudniem następnego dnia mieć aromatyczne mięso i soczyste do pieczenia. Wszystkie przyprawy mieszam w misce i zalewam olejem. W schabie dziurkę robię zawsze tak samo. Ostro zakończony nóż wbijam w mięso i kręcę nim dopóki nie powstanie dziura i tą samą czynność powtarzam z drugiej strony. Wkładam śliwka za śliwką i obtaczam w marynacie. Zaklejam miskę folią spożywczą i zostawiam na noc.
Proces pieczenia jest prosty :) Schab z olejem i przyprawami wrzucam naczynia żaroodpornego i na 1,5 godz. temp. 200 st. czasami posmaruje miodem schab ale to trzeba lubić. Smacznego!!! :]