Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1470
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 46
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1470
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 46
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1071
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i pokrój w plasterki.
Schab umyj, potnij w plastry i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim mięso z obu stron.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno włóż kilka listków szałwii, a następnie układaj naprzemiennie: warstwy ziemniaków, podsmażonego mięsa i reszty listków szałwii.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach, po czym wymieszaj go z kwaśną śmietaną.
Zawartość naczynia zalej przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz potrawę około 10-15 minut.
Podawaj np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Telemax