Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z porami w boczku"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Składniki
po 1 główce zielonej i czerwonej endywii (ew. sałaty masłowej), 3 łyżki oleju, 3 łyżki octu, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Pory oczyść, opłucz, rozetnij wzdłuż na pół. Przytnij, aby miały taką samą długość jak kawałek schabu. Mięso opłucz, osusz. Posyp solą, pieprzem i ziołami. W mięsie (wzdłuż) zrób 4 nacięcia o głębokości ok. 2 cm. Włóż w nie połówki porów.
Schab owiń plasterkami boczku. Obwiąż nitką. Piecz 2 godziny w temperaturze 200oC. Endywie oczyść, umyj, listki dokładnie osusz.
Pomidory potnij w plasterki. Z oleju, octu i cukru ubij gęsty sos. Przypraw go solą i pieprzem. Endywię wymieszaj z pomidorami i sosem. Podawaj do mięsa.Źródło: Naj