Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty Schab z piekarnika
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 232
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 232
Składniki
Myjemy i wysuszamy mięso ręcznikiem papierowym. Robię cięcia na schabie. Na górze z boku i spodzie. Oliwę łączę z czosnkiem, solą i pieprzem. Nacieram mięso i wstawiam do lodówki na całą noc.
Wyjmuje z lodówki mięso. Wkładam do rękawa do pieczenia i dodaje 2-3 łyżki wody do środka. Zamykam rękaw i wstawiam do piekarnika 160-180 stopni na minimum 2h. W opołowieo pieczenia obracam mięso z rękawem. Po 2h otwieram rękaw i piekę jeszcze 15 minut. Zostawiam w wyłączonym piekarniku na godzinkę. Pyszne na kanapki, z ziemniakami. Smacznego :-)