Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z papryką, w płatkach"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 627
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 189
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 627
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 189
Składniki
Schab opłucz, osusz. Potnij mięso na 5 plastrów. Lekko je rozbij, oprósz solą oraz pieprzem. W mięsie natnij kieszonki.
Paprykę oczyść, pokrój na małe prostokąty (2 x 3 cm). Każdy owiń ściśle plasterkiem sera. Włóż pakieciki w kieszonki. Zepnij wykałaczkami. Obsyp kotlety mąką.
Jajka roztrzep widelcem. Płatki migdałowe wsyp do talerzyka. Kotlety panieruj najpierw w jajkach, potem w płatkach.
Rozgrzej na patelni olej. Smaż kotlety z obu stron (po 7 minut na każdą), aż będą rumiane. Uważaj, bo płatki łatwo się przypalają. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
<strong>Aneta Matusik z Popielarni</strong>Źródło: Takie jest życie