Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z owocami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2980
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3398
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 112
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2980
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3398
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 112
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Schab natrzyj solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Mięso zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki. Przed pieczeniem schab natnij w dwóch miejscach tak, aby powstały kieszenie.
Drobno posiekaj morele i połowę z nich włóż w nacięcia schabu. Musztardę wymieszaj z żółtkiem i posmaruj mięso.
Pozostałe morele wymieszaj z siekanymi orzechami i miodem, a następnie obłóż masą wierzch schabu.
Folię aluminiową posmaruj tłuszczem i owiń nią mięso. Wstaw do piekarnika. Piecz 1,5 godziny w temp. 180° C.
Po tym czasie ostrożnie zerwij folię z wierzchu mięsa i podpiecz jeszcze chwilę, aż orzechy się zrumienią.Źródło: Na żywo