Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z grzybami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 68
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 68
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
4,10 zł 500 kcal
Schab dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i usuń żyłki. Natrzyj mięso tymiankiem, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i roztartym z solą.
Włóż schab do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie rozetnij mięso tak, aby uzyskać duży płat. Rozbij go lekko tłuczkiem. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj, podsmaż na maśle razem z pieczarkami. Wystudź. Dodaj tartą bułkę, ser oraz natkę. Przypraw do smaku sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem.
Na mięsie rozłóż farsz pieczarkowy. Zwiń roladę dość ciasno i zepnij wykałaczkami. Wierzch obłóż plasterkami boczku. Przełóż do brytfanki szwem do dołu. Podlej kilkoma łyżkami wody.
Piecz mięso ok. 60 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Potrawę podawaj z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi oraz z sałatą wymieszaną z ogórkami i pomidorami polanymi oliwą.Źródło: Telemax